ЗанимливостиСветот на работникот

Илјадници странски сексуални работници во Германија стануваат бездомни лица откако властите ги затворија легалните бордели

407views

Пандемијата на коронавирус се одразува и на илјадници странски сексуални работници во Германија кои, речиси преку ноќ, станаа бездомници откако тамошните власти ги затворија инаку легалните бордели.

Дополнителен проблем е што поради строгите рестриктивни мерки, тие не можат да се вратат во своите домови.

Повеќе прочитајте на Либертас.мк