- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

741.000.000 ден. за замена на загадувачки системи за греење во јавните објекти и во домаќинствата

741.000.000 ден. за замена - Работник
259views

На 171 седница на Владата се усвоија измените во Програмата за намалување на аерозагадувањето за 2019 година, според која се издвојуваат 741.000.000 денари за замена на загадувачки системи за греење во јавните објекти и во домаќинствата, како и за опрема за енергетска ефикасност и создавање на нови зелени урбани површини.