Засега нема информација за загинати лица.

Гувернерот на провинцијата Четин Октај Кадирим изјави дека на местото на инцидентот веднаш се испратени спасувачки и медицински екипи, но поради зачестените експлозии не можат да интервенираат во фабриката.

Advertisement

Експлозијата во Хендек се слушнала на далечина од десетина километри, објавија локалните медиуми.