Како никогаш досега и експертите и синдикалците се сложни дека креирањето вакви и слични економски мерки, во иднина треба да биде добро осмислено и плански организирано. Синдикалните организации отидоа подалеку и јавно побараа кривична одговорност и најстроги санкции за фирмите што ја злоупотребиле помошта од државата. Правници велат дека има елементи на кривична одговорност на газдите, бидејќи сумата не е мала – околу 2 милиони евра.

Извор: Лидер