- Advertisement -
МакедонијаСветот на работникот

Дел од земјоделците првпат слушаат за протестот, само дел ќе излезат

Дел од земјоделците првпат слушаат за протестот - Работник
761views

Земјоделците за утре најавуват протест пред Владата за да го изразат своето незадоволство од актуелната аграрана политика иницирана од тивкешките лозари а на кој подршка ке дадат и градинари, овоштари и сточари. Но, дел од струмичките градинарски здруженија првпат слушнаа дека ќе има протест во Скопје ниту пак знаат кои ќе бидат барањата.

Според Велков годинава цените биле задоволувачки и нема причина за протести. Со сличен став се и од здружението Агро Струмешница. Велат дека имале солидни цени но исплатени субвенции, објави 24вести.

Целосниот текст прочитајте го тука