- Advertisement -
Економија

Цените на храната во декември се на највисоко ниво во пет години

Цените на храната - Работник
745views

Цените на храната на меѓународните пазари во декември се зголемија на највисоко ниво во пет години, како резултат на значителното поскапување на растителните масла, шеќерот, млекото и млечните производи, соопшти Организацијата за храна и земјоделство на Обединетите нации (ФАО), пишува Инфомакс.

Ова се должи и поради тоа што платите се зголемија за еден месец, по што инфлацијата го изеде покачувањето.