- Advertisement -
СветСиндикат

Boxmark отпушта дополнителни 350 работници во Словенија

Boxmark отпушта 350 работници во Словенија - Работник
189views

Управата на словенечкиот „Boxmark“, подружница на австрискиот производител на тапацир за кожни автомобилски навлаки, на состанокот со синдикатите објави дека ќе отпушти до 350 работници до крајот на септември, во согласност со мерките за справување во криза, објави Радио Словенија.

Причините за отпуштањата се кризата предизвикана поради пандемијата од Корона вирус како и падот на нарачките на навлаки во автомобилската индустрија.

Advertisement

Advertisement