(АНКЕТА) Што Ви е поважно: ПЛАТАТА, МЕЃУЧОВЕЧКИТЕ ОДНОСИ, БАЛАНСОТ ПОМЕЃУ ПРОФЕСИОНАЛНИОТ И ПРИВАТНИОТ ЖИВОТ….

Порталот Работник спроведува кратка анкета за да дознае кои се приоритетите на вработените во Македонија. Оттаму, Ве замолуваме да одвоите

Прочитај повеќе

Истражување: Дали децата ќе живеат финансиски подобро од нивните родители!?

Оваа пролет беше спроведено големо истражување во 19 земји. Целта беше да се испита што мислат возрасните за финансиската иднина

Прочитај повеќе

Сметаат дека се соочуваат со мобинг, но фирмите каде што работат се „добри во негово прикривање“ (АНКЕТА)

Мобингот се врши со цел работникот којшто е подложен на него да даде отказ од работа. Ова е правната дефиниција

Прочитај повеќе

Анкета на Работник за мобингот на работно место

Порталот Работник спроведува анкета поврзана со мобингот. Би Ве замолиле да одвоите една минута и да ја пополните истата. Мислењето

Прочитај повеќе

Анкета на за синдром на согорување на работното место

Редакцијата на порталот спроведува анкета за синдромот на согорување на работното место, со цел да дознае дали македонските работнци се

Прочитај повеќе

Анкета на Работник: 62,5 % избираат повисока плата пред стаж – “Не знам дали ќе дочекам пензија”

Бобан Илијевски Порталот Работник спроведе анкета за тоа дали на луѓето поважно им е да имаат повисока плата или да

Прочитај повеќе

Анкета: Најголем дел од македонските работници би дале отказ поради немање можност за напредување

Една од најголемите причини поради кои работниците ги напуштаат работните места се платите. Сепак анкетата во прилог покажува дека тоа

Прочитај повеќе

Анкета: Стаж или повисока плата – Што Ви е поважно?

Порталот www.rabotnik.com.mk спроведува анкета со цел да го дознае ставот на работниците за тоа што им е поважно – да

Прочитај повеќе

АНКЕТА: Дали треба да се воведе законска минимална саатнина (заработка на час) во Македонија?

Редакцијата на Порталот Работник спороведува анкета за тоа дали во Македонија треба да се воведе законска минимална саатнина (заработка на

Прочитај повеќе