Работа на половина работно време или за време на викенд – Луѓето се повеќе го жртвуваат слободното време за повеќе пари

Работа на половина работно време или работа преку викенд. Граѓаните се повеќе размислуваат да работат дополнително Автор: Бобан Илијевски На

Прочитај повеќе

Колумна на Битиќи и Григоријан – Мисија: Национална развојна стратегија

Колумна на Фатмир Битиќи, Заменик на претседателот на Владата задолжен за економски прашања, координација со економските ресори и инвестиции и

Прочитај повеќе

Неплатената пракса е луксуз за македонските работници; Потребна е платена пракса за поголема компетентност

Автор: Бобан Илијевски Факт е дека во Македонија тешко се прави кариера. Зошто? Бидејќи во било и која компанија да

Прочитај повеќе

МИРУВАЊЕТО НА ШТРАЈКОТ – СЛАМКА ЗА СПАС НА ОВАА АРОГАНТНА ВЛАСТ

Владата пресмета најмалку 20 000 просветни работници на најавениот протест  и  –  смртно се исплаши! Не треба  да се фрлаат

Прочитај повеќе

Првомајска колумна: Работниците остануваат на маргините на општествената пирамида

Автор: Бобан Илијевски На повидок е 1 мај – Меѓународниот ден на трудот. Ден кога целото внимание се насочува кон

Прочитај повеќе

28 април – Светски ден на БЗР: Парите не можат да купат човечки живот – потребни се безбедни работни места

По повод 28 април – Светскиот ден на безбедноста и здравјето при работа, решив да дадам еден краток осврт за

Прочитај повеќе

Семејните вредности паѓаат се пониско на листата на приоритети кај младите луѓе

Автор: Бобан Илијевски Празниците секогаш не „тераат“ да се присетиме на нашите најблиски, да воспоставиме повторно контакт со нив и

Прочитај повеќе

ПРОСВЕТНИТЕ РАБОТНИЦИ ПОРАЧУВААТ: ОРТОМЧИЊА ЌЕ НИ ДАЈТЕ, ИЛИ ДА СИ НОСИМЕ ОД ДОМА?!

Срамни опструкции, мобинзи, посети на просветни инспекции и праќање на трудови инспекции во училиштета на ден пред Велигденските празници, со

Прочитај повеќе

Чувстувам силен мирис на РАБОТНИЧКА РЕВОЛУЦИЈА

Автор: Бобан Илијевски Не знам зошто, но силно ми мириса на работничка револуција. Не знам, но еве да претпоставам. Можеби

Прочитај повеќе

Замина времето кога можеа да се мајтапат со работниците – доаѓа времето кога работниците ќе се мајтапат со нив

Автор: Бобан Илијевски Помина една цела недела од штрајкот на СОНК. Денеска ќе биде, ако не ги сметаме сабота и

Прочитај повеќе