Економија

ЕкономијаМакедонија

Компаниите преку дигитализација можат да остварат поголем раст

Дигиталното работење на комапниите во нашата земја и од регионот во просек изнесува десет проценти од вкупното работење на компаниите...
ЕкономијаМакедонија

Прогресивното оданочување единствена спроведена мерка за намалување на јазот помеѓу богатите и сиромашните

Засега од мерките за намалување на јазот помеѓу богатите и сиромашните на сила е само воведувањето на прогресивниот данок. Од...
ЕкономијаМакедонија

До 30 јуни е продолжен јавниот повик за изразување на интерес за работа на доктори на медицина во примарна здравствена заштита (ПЗЗ) во здравствен дом

Министерство за здравство информира дека јавниот повик за изразување на интерес за работа на доктори на медицина во примарна здравствена...
1 258 259 260 261 262 267
Page 260 of 267