- Advertisement -

Економија

ЕкономијаМакедонијаСиндикат

Дали да има поголеми плати или одржлив развој?

Синдикатите велат дека бизнисмените бадијала се жалат и оти работниците треба повеќе да бидат платени. Коморите, пак, посочуваат дека нивните...
ЕкономијаМакедонија

Премиерот Заев: Од 1 јули стартува мерката „Мој ДДВ“ за враќање 15% од ДДВ на граѓаните, затоа што зборот важи

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев, министерот за финансии Драган Тевдовски, и директорката на Управата за јавни...
ЕкономијаМакедонија

Прогресивното оданочување единствена спроведена мерка за намалување на јазот помеѓу богатите и сиромашните

Засега од мерките за намалување на јазот помеѓу богатите и сиромашните на сила е само воведувањето на прогресивниот данок. Од...
1 381 382 383 384 385 390
Page 383 of 390