Наука

ЗанимливостиМагазинНаука

Земјата минатата година се вртела побрзо од годинава

Минатата година беа забележани 28 најбрзи денови од 1960 година, а нашата планета се вртела околу својата оска неколку милисекунди...
ЗанимливостиМагазинНаукаНовостиСветот на работникот

Нашите деца ќе работат работи кои сè уште не постојат

Вештачката интелегенција ќе го промени светот повеќе од било кога, истакнува др. Каи-Фу-Ли, експерт за вештачка интелегенција. Поради тоа, подготвувањето...
1 2 3 26
Page 1 of 26