Наука

ЗанимливостиНаука

Мистеријата на Бермудскиот триаголник решена во Јапонија: Долго се верувало дека се работи за легенда, а потоа е пронајден доказ

Бермудскиот триаголник, познат и како Ѓаволски триаголник, е слабо дефиниран регион во Северниот Атлантски океан, каде исчезнале низа летала и...
Наука

Колку е опасна 5G мрежата?

Стотици птици пaднaa од небото во Хаг, Холандија, за време на експериментот на новата 5G мрежа која го тестираше опсегот,...
1 2 3 4 20
Page 2 of 20