Трендафилов за Пендаровски: Уште еднаш докажа дека едно говори во јавност, а друго прави, математиката очигледно му е послаба страна, па затоа 72 му е помалку од 60 часови работна недела

На образложението на претседателот како ССМ не гледаме ама баш никако, навикнавме некако 4 години претседателот едно да кажува јавно,

Прочитај повеќе

На коридорите ќе се работи 72 часа неделно, исто толку ќе се одмора, тоа е смрт за градежните работници!

Со добивањето параф од шефот на државата и со нивно објавување во „Службен весник“, измените на Законот за работни односи

Прочитај повеќе

НАД 600 РАБОТНИ ДОЗВОЛИ: Од каде се најголемиот број од странските работници кои добиле дозволи за работа во Македонија?

Подготвил: Бобан Илијевски 678 странски државјани добиле дозволи за работа во Македонија во периодот од 1 јануари до 16.05. 2023.

Прочитај повеќе

НА МОРЕ ПА МАКАР И БАНКРОТ: Како да одите на одмор, а да не останете без пари

Сезоната на годишни одмори започна, а за повеќето граѓани од регионот одморот претставува голем удар за буџетот, па се трудат

Прочитај повеќе

Истражувањата покажуваат: Вештачката интелигенција најмногу влијае на професиите што ги вршат жените

Според истражувањето на аналитичката фирма Revelio Labs, доаѓањето на вештачката интелигенција најмногу ќе ги замени работните места кои обично ги

Прочитај повеќе

Како да развиете бизнис додека ја вршите вашата секојдневна работа?

Многу луѓе сонуваат да ја напуштат својата секојдневна работа и да започнат сопствен бизнис. Сепак, многу успешни претприемачи ги задржаа

Прочитај повеќе

Битиќи: Цената на струјата се регулира не само со стапката на ДДВ, туку и со други одлучувачки параметри

Се прават последните анализи од Регулаторната комисија за енергетика за цената на струјата, која, како што изјави денеска вицепремиерот за

Прочитај повеќе

Влезот во ЕУ ја опустоши Хрватска за 300 илјади лица!

Околу 15 отсто од работната сила во Хрватска денес се странци, а Владата сè уште ја скицира својата стратегија за

Прочитај повеќе

ФАЛАТ ПОЛОВИНА МИЛИОН РАБОТНИЦИ: Еве кои професии им требаат на германските работодавци

Германија се соочува со голем недостиг на квалификувана работна сила, практично во сите гранки. Најголеми проблеми има во секторот за

Прочитај повеќе

Битиќи: Цените на зеленчукот се намалија за 40 отсто по замрзнувањето, затоа ги одмрзнуваме

Не се очекува зголемување на цените на прехранбените производи, по нивното одмрзнување што треба да стапи во сила задутре, затоа

Прочитај повеќе