Новости

ЕкономијаМакедонијаНовости

Шекеринска: Буџетот за одбраната за 2021 продолжува да расте, покажавме дека на нашиот збор може да му се верува

„Буџетот за 2021 година е буџет за одбраната на земјата како членка на НАТО Алијансата. Годинава покажуваме дека обврските, стандардите,...
ЕкономијаИнтервјуаМакедонијаНовостиСветот на работникот

Мизо: Институционална грижа за постојните инвеститори значи дополнителни инвестиции и реинвестирање, поефикасен модел за кризно време

Повеќе од 30 компании ја сочинуваат Асоцијацијата на странски компании, каде се вработени над 30.000 работници и речиси 60 проценти...
ЕкономијаМакедонијаНовостиСветот на работникот

МАТТО донираше 10 лап-топ компјутери на Основното училиште „Тефеjуз” во Скопје

Стопанска комора на Македонија – Турција (МАТТО), за да им овозможи на учениците подобро образование за време на пандемскиот период,...
ЕкономијаНовостиСветСветот на работникот

Амазон ќе потроши 500 милиони долари за празнични бонуси за вработените

Американската компанија за онлајн трговија Амазон на вработените кои ги пакуваат и испорачуваат производите ќе им исплати еднократен празничен бонус...
1 2 3 4 5 32
Page 3 of 32