- Advertisement -

Новости

НовостиПравдаСветот на работникот

СВЕДОШТВО на текстилна работничка: Не одјавуваа и пријавуваа кога сакаа, на лекар дознaвме дека немаме осигурување

Голем дел од вработените во текстилната индустрија се изложени на прекршувања на нивните права од работен однос. Постојат примери на...
ЕкономијаМакедонијаНовости

Заев: Буџетот ќе се полни и преку договори за повеќе енергетски проекти, ЕСМ нема да се продава, ТЕЦ Неготино електроцентрала на хидроген

Претседателот на Владата на Северна Македонија Зоран Заев како експликација на делот на Буџетот за 2021 година, кој се однесува...
ЕкономијаМакедонијаНовостиСветот на работникот

СКМ: Доколку не се измени Законот за поддршка на погодените компании, хотелите ќе отпуштаат работници

Во насока на реализирање на четвртиот пакет мерки, а со цел поддршка за економска одржливост и директна поддршка на компаниите...
1 552 553 554 555 556 564
Page 554 of 564