Синдикат

СветСветот на работникотСиндикат

Хрватската Влада и образовните синдикати постигнаа договор

Претставниците на образовните синдикати и хрватската Влада вчера постигнале договор за прекин на штрајкот во хрватските училишта кои траел од...
СветСветот на работникотСиндикат

Продолжуваат преговорите на просветните синдикати и Владата, но продолжува и штрајкот

Денеска продолжија преговорите помеѓу хрватската Влада и синдикатите на вработените во просветата, но се продолжува и штрајкот кој трае веќе...
МакедонијаСиндикат

СГИП: Менаџментот на Мермерен Комбинат АД Прилеп ја спречува комуникацијата на вработените со синдикатот

Сакаме да ја информираме целата Македонска јавност како и институциите на системот за случувањата помеѓу синдикатот и менаџментот на компанијата...
ПравдаСветСветот на работникотСиндикат

Екстремен притисок на вработените: Штрајк го одбележил најзафатениот ден во годината

Врботените во центрите за дистрибуција на компанијата Амазон во Германија стапиле во штрајк на Црн петок барајќи зголемување на платите....
МакедонијаСиндикат

Синдикатот на културата најавува штрајк на 16 декември ако во најкус можен рок не се потпише колективен договор

Советот на Синдикатот на култура во Република Македонија (СКРМ) најавува штрајк од 16. следниот месец доколку, како што соопшти денеска,...
МакедонијаСветот на работникотСиндикат

Администрацијата и техничкиот персонал во здравството на протест за поголема плата

Вратете ни го достоинството - Администрацијата и помошниот технички персонал од здравствените установи вчера на протест. Револтирани се што тие...
1 134 135 136 137 138 183
Page 136 of 183