ЕкономијаСвет

Coca-cola очекува заработката за првиот квартал да падне како резултат на коронавирусот

Coca-cola очекува - Работник
148views

Кока-кола во петокот објави дека епидемијата на коронавирус може да ја намали заработката по акција за два центи во првиот квартал, пренесува CBNC.

Глобалниот гигант за пијалаци предвидува дека вирусот ќе ја погоди нивната квартална заработка за 1 до 2 центи по акција, обемот на трговија од 2% до 3% и органските приходи за 1% до 2%.

И покрај негативното влијание на епидемијата врз нејзините финансиски резултати за првиот квартал, компанијата сè уште очекува да ги исполни своите цели за годината, пишува Банкометар.

Целосниот текст прочитјате го тука