- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

„Doing Business“: Македонија е на меѓу 20 најдобри земји за водење бизнис

„Doing Business“: Македонија - Работник
275views

Оваа година според најновата листа на Светска банка за „Doing Business“, нашата земја се најде на 17 место.

На листата на Светската банка за „Doing Business“ оваа година Македонија е на 17 место.

Advertisement

Минатата година Македонија беше на 10 место, но поради промената на методологијата на Светска банка, не треба да се избрзува со заклучоци.

Македонија во извештајот се споменува како една од најдобрите 20 држави за водење бизнис во светот.

Advertisement
Advertisement

Advertisement