- Advertisement -
ЕкономијаМакедонијаСветот на работникот

Finance Think: Со помошта за компаниите се зачувале 75 илјади работни места

233views

Финансиската поддршка од 14.500 денари по работник, надополнета со субвенционирањето на придонесите во висина од 50 проценти кај најзасегнатите сектори во транспортот и угостителството овозможила зачувување на околу 80 проценти од работните места кои биле високопогодени и било извесно дека ќе бидат затворени, покажуваат податоците од симулацијата направена од „Finance Thinк “.

Повеќе прочитајте на фокус.мк 

Advertisement