ПравдаСветСиндикат

General Motors поднесе тужба против Fiat Chrysler

General Motors поднесе тужба - Работник
189views

General Motors поднесе тужба за наводно рекетарство против Fiat Chrysler, образложувајќи дека конкурентот со години ги поткупувал одговорните лица во работничкиот синдикат на автомобилската индустрија и стекнувал предимство, нанесувајќи му на тој начин на General Motors штета во висина од повеќе милијарди долари

Автомобилската корпорација General Motors наведува дека ќе бара висока отштета, притоа не посочувајќи ја висината на истата. Од итало-американскиот концерн Fiat Chrysler Automobiles (FCA) излегоа со кусо соопштение, во коешто се претпоставува дека процесот има за цел „да го наруши планираното спојување со PSA, исто како и преговорите со работничкиот синдикат на автомобилската индустрија“, пишува automedia.mk.

Целосниот текст прочитајте го тука