- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Mozzart донираше над 300.000 денари за Општата болница во Гостивар

Mozzart донираше - Работник
139views

Последната донација од финансискиот пакет од 50.000 евра за борба против коронавирусот, компанијата Mozzart ја насочи кон Општата болница „Д-р Ферид Мурад“ во Гостивар.

Сите реализирани донации се наменети за болниците во Македонија, директно во подрачјата кои се најмногу погодени од коронавирусот, со цел што поефикасно згрижување на заболените пациенти, поддршка на докторите и медицинскиот персонал и олеснување на нивната работа.
Директорот на Општата болница во Гостивар, Д-р Јакуп Јакупи ја поздрави оваа донација и изрази благодарност до компанијата.

Advertisement

Повеќе прочитајте на весник.мк

Advertisement
Advertisement