- Advertisement -

archiveАВРМ

ЕкономијаМакедонијаНовостиСветот на работникот

Уште еден ден отворен онлајн саемот за вработување – над 500 позиции во 130 компании од Македонија и од регионот

130 компании од Македонија, Србија, Босна, Хрватска и Словенија нудат над 500 работни места во рамки на најголемиот регионален онлајн...
ЕкономијаМакедонијаНовостиСветот на работникот

Нови огласи за поддршка на невработени лица и компании кои отвораат работни места

Агенцијата за вработување ги објави новите огласи кои се наменети за поддршка на регистрирани невработени луѓе и за компании кои...
МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

КСС: МТСП и АВРМ да ги контактираат работниците кои добиваат откази за да не се прават собири

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија бара од надлежните институции пред се МТСП и АВРМ да ги контактира работниците кој добиваат откази, со цел да се сопре собирање и групирање, како што сме сведоци денес, велат од КСС. „Надлежните да изнајдат можност да се згрижат сите овие работници и да се изнајде итно решение со кое и тие ќе можат да добијат одреден надоместок со кое полесно ќе ја поминат настаната криза“, велат од КСС. КСС испраќа апел до сите работодавачи кој се во ваква положба да бидат искрени и...
Интервјуа

(Видео) Отпуштен од работа спротивно на Законот – Интервју со Претседателот на синдикатот на АВРМ Спасе Николов

Порталот Работник Ви го претставува првото видео интервју со Претседателот на Синдикалната организација на АВРМ, при Синдикатот на администрација и...