ДЗР: Агенцијата за администрација нема доволно човечки ресурси

Во извештај на Државниот завод за ревизија се наведува дека Агенцијата за администрација нема доволно човечки ресурси за извршување на

Прочитај повеќе

Огласи за вработување од Агенцијата за вработување

Огласи за вработување објавени од страна на Агенцијата за вработување. Повеќе тука

Прочитај повеќе

Агенцијата за цивилно воздухопловство вработува – плата: 83,200 денари

Агенцијата за цивилно воздухопловство објави оглас за вработување на еден државен службеник – советник/ инспектор за воздухопловно – спортски дејности

Прочитај повеќе

Агенцијата на ОН за палестински бегалци нема пари да ги исплати вработените

Генералниот комесар на Агенцијата на ОН за палестински бегалци (UNWRA) Филип Лазарини денеска изјави дека поради големата финансиска криза, овој

Прочитај повеќе

Какви обврски има невработеното лице спрема Агенцијата за вработени

Какви обврски има невработеното лице спрема Агенцијата за вработени Невработеното лице има обврска лично да се јавува во Агенцијата на

Прочитај повеќе

Шахпаска: До ноември реализирани 85% проценти од планот на програми и мерки за вработување

Министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска, имаше работна средба со директорот на Агенцијата за вработување на Република Македонија,

Прочитај повеќе

Во Охрид следната година се очекува да бидат остварени 2,5 милиони ноќевања

Туризмот како дејност генерално е меѓу најсериозно засегнатите стопански гранки од епидемијата на Ковид-19. Затворањата на земјите, превентивните мерки, ограничувањата

Прочитај повеќе

Ќе се градат луксузни ски центри на Јабланица, Бушова планина и на Караџица

Во Македонија ќе се градат три нови луксузни ски – центри по сите светски стандарди и тоа на Јабланица, кај

Прочитај повеќе

Како е полесно да се најде работа работа?

На веб страницата за Агенцијата за вработување постојано се објавуваат огласи, и во секој момент во државата има по неколку

Прочитај повеќе