archiveАгенција

Наука

(Видео) НАСА започнува мисија со која може да се открие како настанал животот на нашата планета

Американската вселенска Агенција НАСА наскоро ќе го прати безпилотното летало „Драгонфлај“ на мисија за истражување на месечината на Сатрун, Титан....
ЕкономијаМакедонија

Влада: Издвојуваме средства за подобрување на младинскиот статус, отворени сме за иницијативи за вклучување на младите во социјалните иновации и бизнис модели

Во согласност со определбата за овозможување директно учество на граѓанските организации во креирањето јавни политики за континуиран демократски и економски...
ЕкономијаМакедонија

Невработените не сакаат да работат поради ниските плати, а газдите нудат обуки за попрдуктивни работници

Многу невработени, многу слободни работни места… Невработените кукаат дека нема работни места. Гздите на фирмите кукаат дека нема работници. Кој...
1 8 9 10 11
Page 10 of 11