archiveАгенција

ЕкономијаМакедонија

Вработувања во кабинетот на Премиерот Заев

Агенцијата за администрација објави оглас за вработување на тројца кандидати во Кабинетот на претседателот на Владата, Зоран Заев. Според објавениот оглас,...
ЕкономијаМакедонија

Царовска: Во Полошкиот регион годинава вкупно 330 невработени лица отвораат бизнис со мерката самовработување

Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, директорката на Агенцијата за вработување, Билјана Јовановска и Сања Бојаниќ денеска во Тетово посетија...
ЕкономијаМакедонија

Исплатени 30 отсто повисоки субвенции за фармерите кои го зголемиле сточниот фонд во споредба со претходната година

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, на сметките на 7.101 субјекти исплати 27.069 000 денари. Станува збор...
1 4 5 6 7 8 11
Page 6 of 11