- Advertisement -

archiveадминистрација

НовостиПравдаСветот на работникот

(ФОТО) Наместо да ги зголемувате даноците, престанете со вработување партиски војници во администрацијата

По најавата на вицепремиерот Фатмир Битиќи дека владата разгледува воведување прогресивен данок за богатите кои за време на пандемијата станале...
НовостиПравдаСветот на работникот

АНАЛИЗА: Администрација – каде работат “докторите на науки” , “основците ” доминираат во Јавните претпријатија!

46,1% од етничките Македонци вработени во јавниот сектор се со високо образование, кај Албаниците овој процент е поголем и изнесува...
ЕкономијаМакедонијаНовостиСветот на работникот

Бирократијата и непродуктивната администрација ја прават бизнис климата неповолна во Македонија

По објавувањето на текстот за бизнис климата и ставовите на бизнисмените, порталот Работник побара и експертски став за бизнис климата...
МакедонијаНовостиПравдаСветот на работникотСиндикат

Синдикатот на администрација и државна управа на Македонија се приклучува кон протестот на КСС

Соопштението на Синдикатот на администрација и државна управа ви го пренесуваме интегрално: Синдикатот на администрација и државна управа на Македонија...
НовостиПравдаСветот на работникот

6,000 граѓани над 64 години продолжиле да работат, со новиот закон тоа ќе важи само за здравство и високо образование

Шест илјади граѓани над 64 години возраст согласно важечкото законско решение продолжиле да работат, наместо да одат во пензија и...
НовостиПравдаСветот на работникот

По завршување на формалното образование, младите најмногу бараат работа во администрацијата

Комфорот на сигурното работно место, загарантираните бенифици и права, како и извесниот пат кон пензионирањето, се покажаа како инзвонреден рецепт...
1 2 3 19
Page 1 of 19