archiveАмерика

ЕкономијаСвет

Се зголемува сиромаштијата во Латинска Америка и Карибите

Економијата на Латинска Америка и Карибите би можела да забележи пад од 9,1 отсто оваа година поради пандемијата од коронавирусот...
ЗанимливостиНаука

Мистеријата на Бермудскиот триаголник решена во Јапонија: Долго се верувало дека се работи за легенда, а потоа е пронајден доказ

Бермудскиот триаголник, познат и како Ѓаволски триаголник, е слабо дефиниран регион во Северниот Атлантски океан, каде исчезнале низа летала и...