Инфлацијата во моментов е под контрола, но ефектот од растот на цените не може во целост да се елиминира

За економските експерти разбирлив е стравот од зголемената стапка на инфлација , но потсетува дека на неа може да се

Прочитај повеќе

Амнести Интернешанал покренува иницијатива за ослободување на Иранската активистка која го тргна марамата од својата глава

Во Иран, кривично дело е жените да се појавуваат во јавноста со откриена коса. Јасаман Аријани, 24-годишна активистка, сакаше да

Прочитај повеќе

АМНЕСТИ ИНТЕРНЕШНЛ : СТОТИЦИ РАБОТНИЦИ МИГРАНТИ ЗАМИНУВААТ ОД КАТАР БЕЗ ПЛАТА

Стотици работници мигранти се вратиле дома без плата од Катар и покрај ветувањата во заливската земја за подобрување на работните

Прочитај повеќе

Иран: 3 жени осудени на 55 години затвор за непочитување на исламскиот кодекс на облекување

Монуре Арабашахи, Јасамин Ариани и Мојган Кешаварец, три жени кои се задржани во иранскиот притвор од април годинава за „непочитување

Прочитај повеќе

Египет: Масовен штрајк со глад во затворот Ал Аксаб поради забрана на семејни посети и лоши услови

Египетските власти мораат веднаш да стават крај на суровите и нехумани услови за притвор и да дозволат редовни семејни посети

Прочитај повеќе