archiveармија

Занимливости

Бундесверот обучува кучиња да препознаваат коронавирус

Германската армија почна со обука на службени кучиња за откривање на инфекција со коронавирусот. Бундесверот и Фондацијата на ветеринарната висока...
ПравдаСветот на работникот

Глас на Америка: Армијата на САД ќе обезбеди пет милиони респиратори и маски за здравствените работници

Федералната агенција за управување со кризи е активирана на највисоко ниво, заедно со претседателот на САД Доналд Трамп, со цел...
МакедонијаПравдаСиндикат

Нацев: Cе соочуваме со дисбаланс во paспределбата на ставките за буџетот за apмијата

Професорот по одбрaнбени студии и бeзбедност од Европскиот универзитет, Александар Нацев, во интервју за порталот Сигнал мкд вечерва истакна дека...
МакедонијаСиндикат

Фактор: Анализа -Професионалните војници да завршат во агенции за обезбедување или да се пензионираат на 55 години?

Членството на Северна Македонија во НАТО покрена повеќе прашања за подобрување на стандардите на професионалниот кадар ангажиран во АРМ како...