- Advertisement -

archiveасоцијација

ЕкономијаМакедонијаНовости

Годишно собрание на Асоцијацијата за е-трговија

Асоцијацијата за е-трговија на Македонија го одржа своето Годишно Собрание, онлајн, согласно мерките за заштита од коронавирусот. Како што се...
ЕкономијаМакедонијаНовостиСветот на работникот

ХОТАМ: Сега сме ранети и ни треба помош, кога ќе закрепнеме ќе и вратиме на државата

Затворањето на угостителските објекти и целосната забрана за прием на гости и посетители, кои не се сместени во хотелите, согласно...
ЕкономијаМакедонијаНовости

Заев на состанок со Асоцијацијата на странски компании: Потребен е консензус по прашањата на економскиот развој на земјата

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев и владиниот економски тим одржаа онлајн состанок со претседателот на Стопанската...
ЕкономијаМакедонијаНовости

АСОМ: Владата итно да ја продолжи уредбата за он-лајн спортско обложување – државата ризикува да изгуби стотици милиони денари во буџетот

Асоцијацијата на спортски обложувалници на Македонија реагира до Владата дека утре, 22 декември, истекува рокот за преточување на уредбата со...
ЕкономијаИнтервјуаМакедонијаНовостиСветот на работникот

Мизо: Институционална грижа за постојните инвеститори значи дополнителни инвестиции и реинвестирање, поефикасен модел за кризно време

Повеќе од 30 компании ја сочинуваат Асоцијацијата на странски компании, каде се вработени над 30.000 работници и речиси 60 проценти...
1 2 3 5
Page 1 of 5