Македонците станаа астронаути, Македонија е уште во 20 век

Автор: Бобан Илијевски  Навистина ме израдува веста за нашата Македонка која е вклучена во програма на НАСА за аналогни астронаути.

Прочитај повеќе

Земјата стана претесна за големите сили: Кој ќе ја освои вселената?

По 9 години Американците повторно самостојно испратија астронаути на Меѓународната вселенска станица. Ова би можело да биде најава на крајот

Прочитај повеќе

Колку долго Боб и Даг ќе бидат во вселената пред да се вратат на Земјата?

Ракетата „Фалкон 9“ на „Спејс Екс“ беше успешно лансирана од вселенскиот центар „Кенеди“, носејќи двајца американски астронаути до Меѓународната вселенска

Прочитај повеќе