archiveатмосферско

ПравдаСвет

Њу Делхи се гуши во смог, прогласена криза

Во индиската престолнина Њу Делхи амтосферското загадување ја достигна кулминацијата и властите прогласија „санитарна криза“. Неделава квалитетот на воздухот нагло...