archiveБангладеш

ПравдаСветот на работникот

Ампева: Кршењето на работничките права е причината за заминувањето на странските партнери од текситилната индустрија

Текстилните фабрики во државава се соочуваат со голем проблем, поради опаѓањето на нарачките од нивните странски партнери или нивно целосно...
Правда

Етиопија го надмина Бангладеш: Шивачките на облеките од познатите брендови платени по 26 долари месечно

"Етиопија станува новиот експлоатациски Бангладеш" обезбедуваќи ги најниските плати во светот, 26 американски долари месечно, додека ја шијат облеката за...