Стојаноски: Граѓаните можат да си дозволат само еден оброк дневно, а Владата троши народни пари за небитни работи

Ние сме држава во која голем дел од домаќинствата можат да си дозволат само еден оброк дневно, а владата не

Прочитај повеќе

Извештај на СБ: Се очекува економскиот раст на Северна Македонија за годинава да забави до 2,7 проценти

Економскиот раст на земјава во 2022 година се очекува да забави до 2,7 проценти при што реалниот БДП до средината

Прочитај повеќе

АНАЛИЗА: Доаѓа кризен период – новите заеми мора домаќински да се трошат!

Новите задолжувања неминовно ќе го зголемат јавниот долг но клучното прашање е за што ќе се трошат парите – за

Прочитај повеќе

Митева: Ново задолжување од речиси милијарда евра, СДСМ ја турна Македонија во економски колапс

Неодговорноста, неспособноста и криминалот на оваа власт на СДСМ и ДУИ ја турнаа Македонија во економски колапс. Последната најава за

Прочитај повеќе

ВМРО-ДПМНЕ: Граѓаните тонат во сиромаштија, основните продукти поскапи за 30-50 отсто, мерките се задоцнети

Процентот на растот на инфлацијата е поголем од растот на платите во Македонија, а со тоа целосно е уништен стандардот

Прочитај повеќе

БДП со раст од 2,3% во четвртиот квартал лани, за цела 2021 година изнесува 4%

Бруто домашниот производ (БДП) во четвртото тримесечје од 2021 година порасна за 2,3 проценти, а како што информира Државниот завод

Прочитај повеќе

Шаќири: да го цениме секој придонес кон развојот на науката, бидејќи без наука нема напредок на државата

Без наука, нема напредок. Затоа, особено треба да се цени секој поединец, организација или институција која се занимава со научно

Прочитај повеќе

Кои земји најбрзо закрепнаа од пандемијата?

Ирска постигна импресивен раст во услови на корона кризата и бележи најбрзо закрепнување меѓу 23 земји на ОЕЦД. Од европските

Прочитај повеќе

Ковачевски: Растот на економијата оваа година ќе биде над 4%

Имаме добри економски показатели и релизации остварени во изминатата 2021 година напиша Ковачевски на својот фејсбук профил. Зголемени се приходите, имаат

Прочитај повеќе

Бесими: Не се предвидени нови даноци, Буџетот за 2022 е проектиран на постојниот даночен систем

Буџетот за 2022 година е проектиран на постојниот даночен систем и не се предвидени нови даноци или даночни оптоварувања за

Прочитај повеќе