- Advertisement -

archiveбезбедност

МакедонијаНовостиПравдаСветот на работникотСиндикат

Во ек на пандемија, вработените во одбраната без здравствено осигурување

Војниците и вработените во армијата 50 дена се без здравствено осигурување, објави Сител. Од синдикатот на одбраната и безбедноста тврдат дека...
МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

(ВИДЕО) Согласно Законот за Безбедност и Здравје при работа, вработените во училиштата можат да одбијат небезбедна работа

На денешната прес - конференција, Претседателот на СОНК Јаким Неделков рече дека согласно Законот за Безбедност и здравје при работа...
МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

(ВИДЕО) Дали се спроведени законите за здравствена заштита на наставниците и децата?

Дали доколку се почитуваше законот за Безбедност и здравје при работа според правилниците за биолошка штетност ќе имаше ваква фактичка...
МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

СПМ: Неодговорно работење и предизвикување опасност по здравјето на повеќе од 100 вработени во ОКТИВ

Ве известуваме за настанат проблем во Одделот за криминалистичко технички испитувања и вештачења (зграда во МВР) кој се провлекува повеќе...
МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

КСС повторно ги ПОВИКУВА сите работници за примена на мерките за заштита на работно место во време на пандемија

Поради големиот број на активни случаи на лица инфицирани со вирусот Ковид 19, како и големиот број на новозаболени на...
1 2 3 5
Page 1 of 5