- Advertisement -

archiveбизнис

ЕкономијаМакедонијаНовостиСветот на работникот

Бизнисот збунет од мерките на Владата – треба ли вработените да бидат вакцинирани?

Селективни, дискриминаторски и неприменливи во пракса кои ќе го отежнат работењето на фирмите. Вака Сојузот на Стопански Комори ги оцени...
ЕкономијаНовостиСветСветот на работникот

Ако се уште не сте успешни во бизнисот, можеби ги правите овие три грешки

Како што пишува милениалецот, претприемач и мултимилионер од Велика Британија Самуел Лидс, постојат низа работи што ги спречуваат милениумците да...
ЕкономијаМакедонијаНовостиСветот на работникот

Најголема невработеност кај луѓето до 55 до 59 години. Какви се нивните опции?

Бобан Илијевски Според податоците на Агенцијата за вработување, согласно 31 мај 2021 година, гледано според возраст најголема невработеност има кај...
НовостиСветот на работникот

Царовска: Младите се интересираат за претприемничко знаење и за развој на бизнис идеи и иновации

Младите сакаат предизвици. Сакаат да стекнуваат знаења, особено од областа на претприемништвото и потоа истите да ги искористат паметно за...
ЕкономијаМакедонијаСветот на работникот

Работодавачот во никој случај не смее барателот на вработување да го става во нееднаква положба

Размислувате како да пронајдете работници за вашиот бизнис?   Работодавачот потребата од работници ја обезбедува преку: 1) огласување на јавен...
ЕкономијаМакедонијаНовости

Заврши 12-то издание на обуката за развој на бизнис и претприемништво – Лидер проектот во организација на Македонија2025

На 25-ти мај заврши дванаесеттото издание на обуката за развој на бизнис и претприемништво – Лидер проектот – целосно бесплатна...
1 2 3 9
Page 1 of 9