archiveболедување

Колумни

Револтот на работниците во однос на исплатата на боледувањето поврзано со Ковид е сосема оправдан

Бурните реакции на работниците поради тоа што за боледување поврзано со коронавирусот ќе земаат надоместок согласно Закон и Колективен договор...
ЕкономијаМакедонијаСветот на работникот

Шахпаска: Првите 30 дена исплатата на ковид- боледувањето е на товар на работодавецот, а потоа на Фондот

Министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска изјави дека за земено боледување поради коронавирусот, вработените и во јавниот и...