archiveболести

МакедонијаПравда

Се усогласуваат детали за кратење на часовите и за поддршка на општините

Состанокот помеѓу членовите на Комисијата за заразни болести и работната група на Министерството за образование и наука за протоколите за...
ЕкономијаМакедонија

Од препораките на Комисијата за заразни болести ќе зависи кога кафаните ќе ги отворат вратите

Министерството за економија како надлежно за секторот угостителство ги почитува сите предлози и препораки од Комисијата за заразни болести. Во...
ЕкономијаМакедонија

Угостителите чекаат препораки за почеток со работа, цените на услугите сигурно ќе поскапат, малите ресторани можно е да стават клуч

Новите правила за работа ќе ги поскапе пијалоците и храната во угостителските објекти. Дел од угостителите велат дека со протоколот...
1 2
Page 1 of 2