- Advertisement -

archiveБосна и Херцеговина

СветСиндикат

Вуковиќ: Срамота е што дознаваме за понудата на Владата на ХНК од медиумите

Официјалната понуда на Владата на Херцеговина-Неретва кантон (ХНК) воопшто не стигна до здравствениот синдикат и нашиот штрајк продолжува сè додека...
ЗанимливостиМагазин

Јахорина ја отвора сезоната за скијање, чекајќи туристи од „затворената“ Европа

Олимпискиот центар Јахорина официјално ја отвора скијачката сезона во понеделник. Благодарение на снежните врнежи, поволната температура и најмногу системот за...
ЕкономијаМакедонијаСиндикат

Платите на македонските просветни работници се на дното, во споредба со земјите во регионот

Македонските просветни работници од претшколската возраст, основните и средните училишта, заостануваа зад нивните колеги од регионот во однос на големината...