archiveвакцина

МагазинНаука

Нема извоз на руска вакцина најмалку една година: За технологија се преговара со други земји

Александар Гинзбург, директор на Институтот за епидемиологија и микробиологија „Гамалеја“ во Русија, рече дека не се планира ваквата вакцина за...
МагазинНаука

САД не сакаат да бидат ограничени во развојот на вакцината од страна на „корумпираните“ СЗО

Белата куќа се спротивстави на загриженоста изразена од Светската здравствена организација, откако еден американски лекар рече дека вакцината против коронавирус...
Наука

Професорка од Универзитетот „Оксфорд“: До септември ќе имаме вакцина за коронавирусот

Вакцината против коронавирусот може да биде достапна во септември, најави водечка професорка од Универзитетот „Оксфорд“, вклучена во истражувањето. Бројот на...