Кога инфлацијата ги јаде платите на работниците кои имаат далеку подобар стандард од нашиот, што да правиме ние?!

Штрајкови, протести и борби за работнички права. Вака накратко може да се опише ситуацијата во Европа и светот во изминатиот

Прочитај повеќе

Половина милион штрајкувачи во Велика Британија бараат повисоки плати поради инфлацијата

Во Британија денеска се одржува најголемиот штрајк во последната деценија, а околу половина милион луѓе штрајкуваат поради платите, работните места

Прочитај повеќе

„За да привлечат работници, менаџерите мора да ги зголемуваат платите“

Подготвил: Бобан Илијевски Некои компании „одамна“ ги имаат вратено работниците на работа, додека други се помеки во однос на тоа.

Прочитај повеќе

Преседан: Работниците на Амазон го одржаа првиот штрајк во Велика Британија

Протестираат за платите и условите за работа Работниците на Амазон штрајкуваат во Британија, пишува CNBC, а овој потег ја означува

Прочитај повеќе

Отказ за 1.200 вработени: „Амазон“ затвора три магацини во Велика Британија

Американската компанија за онлајн продажба „Амазон“ соопшти дека планира да затвори три магацини во Велика Британија, што ќе значи отпуштање

Прочитај повеќе

Најголемиот бран штрајкови во Британија може да биде продолжен во текот на оваа година

Најголемиот бран штрајкови во Велика Британија во последните неколку децении, кој започна на крајот на минатата година, може да биде

Прочитај повеќе

Во Британија денеска се очекува ХАОС

Во Велика Британија денеска се очекуваат големи проблеми во сообраќајот на денот на поклоните, познат уште какоо Boxing Day. Имено,

Прочитај повеќе

Британската влада повика на претпазливост и помалку пиење поради штрајкот на работниците во итнaта помош

Илјадници работници во Брзата помош во Велика Британија вчера започнаа еднодневен штрајк, додека синдикатите и владата се обвинуваат за вина

Прочитај повеќе

Штрајк на вработените во Итната помош во Британија

Илјадници работници од Итната помош во Британија за денеска најавија штрајк, откако синдикатите и Владата не постигнаа договор за зголемување

Прочитај повеќе

Четиридневната работна недела во Белгија стана реалност. Се зголемува бројот на земји кои го тестираат овој модел

Иако најверојатно на многумина вработени им делува невозможно да работат само четири дена во неделата, на Запад се почесто се

Прочитај повеќе