Во следните два дена работниците кои работат на отворено да не работат од 11 до 17 часот

Владата на Република Северна Македонија, денеска, преку видеоконференциска интернет комуникација ја одржа 70-та седница на која, беа донесени препораките за

Прочитај повеќе

Јовановиќ за РСЕ: Оданочувањето на хонорарците е тешка катастрофа

Такво нешто сакаше да направи и Груевски, односно Ставрески во 2014 и тогаш сегашната влада протестираше против тоа и сега

Прочитај повеќе

Шпанија ги олеснува процедурите за странските работници: Можете да работите шест месеци без документи

Владата на Шпанија значајно ги ублажила условите за странските работници без документи, во настојување да илјадници од нив станат дел

Прочитај повеќе

Влада: Просечната нето-плата во државата достигна 31.407 денари

Трендот на раст на просечната нето-плата во земјата продолжува. Согласно податоците на Државниот завод за статистика, просечната месечна нето-плата во

Прочитај повеќе

Влада: Од денеска бремените и хронично болните да седат дома, останатите да се чуваат од жештината

Oд денеска до 24 јули 2022 година територијата на целата држава ќе биде зафатена од високи температури од портокаловата фаза,

Прочитај повеќе

Влада: Со новото праведно тарифирање, оние кои трошат помалку ќе плаќаат помалку

Во услови на енормен раст на цената на електричната енергија на светските берзи, за заштита од ценовен шок, од 1

Прочитај повеќе

Српската влада ги укина придонесите за странците кои работат и заработуваат над 1.820 евра во земјата

Владата на Србија донесе уредба со која се предвидуваат стимулации за работодавачите кои вработуваат новодоселени лица во Србија, за кои

Прочитај повеќе

Мицкоски: Владата ги излажа синдикатот и работниците дека ќе ги покачи платите, нека престанат да крадат ќе има за сите

Беше 1 мај кога, ако не се лажам, кога се одржа средбата по повод Денот на работникот во рамките на

Прочитај повеќе

Влада: Со новиот модел антикризни мерки остануваме на патот на заштита на граѓаните и стопанството и фискалната консолидација

Во насока на едновремено насочување на мерките кон ранливите категории на граѓани, но и постепена фискална консолидација, новите антикризни мерки

Прочитај повеќе

СОЗР на Влада: Вработени на СОЗР беа логистика на бројната делегација

Службата за општи и заеднички работи на Владата на Република Македонија најостро ги демантира и отфрла како дезинформација објавеното во

Прочитај повеќе