archiveвладина

ЕкономијаМакедонија

Дали сме осудени на ниски плати и примања?

Дали владината мерка за зголемување на платите во приватниот сектор има ефект? Работниците чекаат повисоки плати, работодавачите прават пресметки. Надлежните велат минималната...
Правда

Заев: За борбата против аерозагадувањето обезбедени се неколкукратно повеќе средства од сите претходни Буџети

За борбата против аерозагадувањето обезбедуваме неколкукратно повеќе пари од било кои Буџети претходно, рече премиерот Заев во дебатата за Буџетот...