Феномен од држава: Мораш да протестираш за да ги добиеш основните работнички права

Автор: Бобан Илијевски Голем срам доживеавме овие неколку дена. Жителите на Скопје останаа без јавен превоз поради негрижата од страна

Прочитај повеќе

Утре Скопјани ќе ги немаат денешните проблеми – на улиците ќе има автобуси на ЈСП

„Немој на некој да му падне на памет зошто не си излегол. Тоа е мое право, синдикатот ме повикал. Немој

Прочитај повеќе

На Европа и недостигаат 400,000 возачи на камиони

На Европа, според студијата на консултантската фирма „Транспорт интелиџенс“, ѝ недостигаат 400.000 возачи на камиони за покривање на тековните потреби,

Прочитај повеќе

На Србија и недостигаат 12,000 професионални возачи – Најмногу во автобускиот превоз

Србија со години кубури со недостиг на професионални возачи, а тој недостиг според сегашните процени изнесува 12,000. Податоците ги изнел

Прочитај повеќе

Платите на овие возачи се едни од најголемите? „Причината поради која заминуваат е стекнување на искуство“

Бобан Илијевски Познато е дека насекаде низ светот се бараат возачи поради нивниот огромен недостиг. Сепак, според Претседателот на Независниот

Прочитај повеќе

ЈСП вработува 50 возачи, платата е 21 илјада, ова се другите услови

Јавното сообраќајно претпријатие објави оглас за вработување на 50 помлади возачи. За една година 32 возачи заминале од работа, а

Прочитај повеќе

4 професии во кои можете да најдете работа уште „утре“: Пазарот на труд никогаш не делувал толку празен

Во последно време сведоци сме на општата побрувачка на работна сила, во разни сфери, но се издвојуваа четири занимања за

Прочитај повеќе

Дискриминацијата на македонските превозници е причината за малите плати во секорот, вели Муратовска

Бобан Илијевски Насекаде во светот недостигаат возачи на камиони. Бројни странски медиуми постојано пишуваат за тоа дека државите од Западна

Прочитај повеќе

Протестираат возачите на Убер во Хрватска: Парите ни ги пуштија, но сакаме да испратиме порака до компанијата

Протестот на возачите на Убер во Загреб започнал во седу часот, а траел до десет.  Иако прво било речено дека

Прочитај повеќе

Тошевска: Вака им се одмаздуваат во ЈСП на работниците ако поднесуваат тужби за добивање на своите права

Ако една мравка не може да го подигне зрното, ќе се соберат 10 мравки и ќе го подигнат заедно, затоа

Прочитај повеќе