- Advertisement -

archiveвозови

МагазинНаука

Јапонскиот воз „куршум“ достигна брзина од 382 км / ч

Јапонскиот шинкансен или возот „куршум“ беше тестиран во вторникот, а први патници беа локалните новинари. Првиот тест на новиот воз...