Енергетската криза претешка за „Еуроникел индустри“, печките изгасени, вработените на принуден одмор

Кавадаречки „Еуроникел индустри“, еден од најголемите индустриски капацитети во државата е првата голема жртва на енергетската криза, односно на високите

Прочитај повеќе

Кои се 100-те најголеми работодавачи во Македонија?

Пари во соработка со платформата за бонитетни информации БизнисМрежа.мк, ги промовираше 100-те најголеми компании во Македонија рангирани според нивните остварени вкупни приходи и добивка. Денес Ви ја

Прочитај повеќе

Вработените во кочанската подружница на Водостопанство четири месеци не земале плата

Вработени во водостопанската подружница „Брегалница” од Кочани повторно протестираа поради доцнењето на платите за последните четири месеци. Организираа мирен собир

Прочитај повеќе

Колку најголемите компании во светот ги плаќаат своите вработени?

Со растечка економија и затегнат пазар на труд, просечната плата се зголеми минатата година во повеќето компании од S&P 500,

Прочитај повеќе

100 најголеми работодавачи: 78.329 вработени, им прават 450 милиони евра профит

Најголемите работодавачи не се во Скопје и се поврзани со автомобилската дејност За разлика од социјализмот кога огромните хали беа

Прочитај повеќе

Сезонските работници во Хрватска кои се вработија преку соработката на СУТ и СТУХ имаат само пофалби за работните места

Неизбежен факт којшто не следи веќе некое време во секторот туризам и угостителство, за жал, е недосигот на работна сила

Прочитај повеќе

Кралот „ги збесна“ секретарките: Чарлс Трети отпушти 100 вработени

Кралот Чарлс III отпуштил околу 100 вработени во неговата резиденција Кларенс Хаус, која ја користел како принц од Велс, односно

Прочитај повеќе

„Се врши притисок и тортура врз вработените во „Водовод и Канализација“

Синдикатот на работниците од угостителството, туризмот, комунално- станбеното стопанство, занаетчиството и заштитните друштва (СУТКОЗ) при ССМ обвинува дека се врши

Прочитај повеќе

Високата претставничка на ОБСЕ за слобода на медиумите г-ѓа Тереза Рибеиро се сретна со новинарските организации

Во рамки на официјалната посета на Високата претставничка на ОБСЕ за слобода на медиумите г-ѓа Тереза Рибеиро се сретна со претставници на

Прочитај повеќе

Експерт од Харвард: Никогаш не сакате да станете или да работите за некој од овие 5 типа на шефови

Никој не сака да стане лош шеф, а не па да работи за еден. Експерт од Харвард има нов водич

Прочитај повеќе