- Advertisement -

archiveвселена

МагазинНаука

(Видео) Кина лансираше сателит за тестирање на 6G мрежата

Кина прва во светот успешно лансираше сателит за тестирање на 6G мрежата. Сателитската технологија не е наменета само за комуникација....
Занимливости

Годишнина од слетувањето на Месечината: Теорија за тоа како Тито им ја продал вселенската програма на Американците

Според авторите на овој документарец, САД дознале за „Југословенската Вселенска Програма“ кон крајот на 60-тите, додека во март 1961 година Југославија...
Наука

Каде почнува вселената?

Доколку прашате некого каде се наоѓа вселената, веројатно ќе ви покаже кон небото. Но, никој не знае каде почнува она...