archiveгазди

Колумни

Што всушност значи да бидеш угостителски работник?

Во последно време, во мојот град можам да забележам дека има недостаток од келнери во кафеаните и кафулињата. Овој податок...
МакедонијаПравдаСветот на работникот

Половина работодавачи се спасија од кривична одговорност за неисплатените плати – за другите претставка до ОЈО

Владата побара кривична одговорност за половина од газдите кои зеле државна помош, без да им исплатат денар на вработените. Останатите,...
ЕкономијаПравдаСветСветот на работникот

Борисов: Газдите во сиромашна Бугарија возат Бугати и Ролс Ројс, а сакаат да бркаат работници

Пандемијата на коронавирусот силно ја погоди бугарската економија и се проценува дека околу 70 илјади луѓе веќе ги загубиле работните...
1 2
Page 1 of 2