archiveГенерален

СветСветот на работникотСиндикат

Генерален штрајк на здравствените работници во БиХ на 5 февруари

Генералниот штрајк на вработените во здравствените установи на подрачјето на Босанскоподрињскиот кантон започнува на 5 февруари, најавено е на денешната...
МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

СОНК и НАкС: Заедно ќе презeмеме законски мерки против намерата за формирање на синдикат на универзитетите

Бобан Илијевски Ќе ги преземат сите законски и легитимни мерки доколку ректорите на јавните универзитети не се откажат од намерата...
МакедонијаСветот на работникотСиндикат

Синдикат на клинички центар: Ректорот погрешно ја толкува одредбата од законот за формирање на синдикат

Реакцијата на синдикатот на клинички центар за изјавата на Ректорот на УКИМ ви ја пренесуваме интегрално: За Синдикатот на Клинички...
ЕкономијаМакедонија

Состанокот на работната група за изработка на „Стратегија за паметна специјализација за истражување и иновации за Република Северна Македонија“

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев, заедно со заменик претседателот задолжен за економски прашања Кочо Анѓушев и...
ЕкономијаСветСветот на работникот

Факултетската диплома станува безвредна хартија? Таа веќе не е услов за вработување

Дали факултетската диплома е обврзна влезница за добивање на работа? Голем број на студенти сметаат дека стекнувањето на факултетска диплома...
1 2 3 6
Page 1 of 6